VPRO

De VPRO is een publieke omroep waarbinnen creativiteit, wereldburgerschap, innovatie en eigenzinnigheid leidraad zijn, met het publiek als uitgangspunt. Voor dat publiek, de creatieve klasse, wil de VPRO een knooppunt zijn van vakmanschap en expertise, betrokkenheid en passie.

De VPRO opereert multimediaal: de omroep maakt programma’s voor de radio en televisie, vult digitale themakanalen, beschikt over innovatieve websites, geeft een programmagids uit en organiseert culturele activiteiten voor leden.

Binnen het omroepbestel neemt de VPRO een enigszins bijzondere positie in. De omroep hecht meer waarde aan bevlogenheid, nieuwsgierigheid en kwaliteit dan aan hoge kijk- en luistercijfers. De VPRO neemt zijn publieke taak op een eigenzinnige manier serieus en kiest nadrukkelijk voor programma’s en onderwerpen die andere omroepen links laten liggen. De programmamakers laten zien en horen wat mensen beweegt en hoe de samenleving mensen in beweging brengt. De VPRO wil verbazen, verwonderen, kwaad maken, informeren, ontroeren, tot nadenken stemmen, laten lachen en relativeren. Zorgen voor verkenning, maar ook voor herkenning.


VPRO
Postbus 11
1200 JC Hilversum
035-671 2911
info@vpro.nl
website VPRO