Boek Het Wonder van Eindhoven


Auteur: Arno Kantelberg
Verschijningsdatum: 15 februari 2013, tijdens festival verkrijgbaar op een aantal festivallocaties
ISBN 9789057595707
Prijs: 17,50
Meer informatie op de website van Uitgeverij Podium

Het Wonder van Eindhoven wordt in boekvorm vastgelegd door Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire, met Brabantse roots.

In 1891 kocht Gerard Philips voor 12.150 gulden een oud fabriekje in Eindhoven, een dorp dat nog geen vijfduizend inwoners telde. Het was niet meer dan een vlek op de kaart. Nadat de drempel van de twintigste eeuw was genomen, kwam het dorp onder aanvoering van Gerard en zijn broer Anton Philips in een stroomversnelling die zijn gelijke niet kent in Nederland. Philips groeide uit tot een toonaangevende multinational, die na de Tweede Wereldoorlog, van de jaren vijftig tot en met de jaren zeventig, zijn bloeitijd beleefde. Philips maakte van Eindhoven het Silicon Valley van Nederland.

Arno Kantelberg trekt langs mensen, huizen, fabrieken en andere locaties in en om Eindhoven die samen het succesverhaal van de stad vormen.Het wonder van Eindhoven vertelt de geschiedenis van een stad die gevormd werd door een gloeilampenindustrie en die nu opnieuw lijkt uit te groeien tot een lichtend voorbeeld.

Arno Kantelberg (1968) is journalist. Hij begon zijn carrière bij HP⁄De Tijd, daarna werkte hij voor VARA TV MagazineCarp en Nieuwe Revu. In 2003 was hij hoofdredacteur van Man en Esquire. Door het Nederlands Uitgevers Verbond werd hij in 2008 uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het jaar. Momenteel is hij hoofdredacteur van Esquire en columnist voor onder andere de Volkskrant.